Je auto verzekeren hoef je niet moeilijker te maken dan het hoeft te zijn. Tegenwoordig zijn er online namelijk fijne mogelijkheden om je auto snel en goed verzekerd te hebben. Het handige hiervan is dat je dit gewoon kunt regelen vanaf je eigen locatie, gewoon overdag of in de avonduren, ook in het weekend of op een feestdag. Een verzekeringsmaatschappij als Univé heeft je dit extra gemakkelijk gemaakt. Hier vind je duidelijke informatie en een handige tool om direct het pakket van je keuze samen te stellen. Je hebt standaard de keuze uit een WA, WA+ en All Risk als basisverzekeringen. Bovendien kun je er van aantrekkelijke kortingen profiteren. 

Om deze reden is de WA autoverzekering erg geschikt

Het kiezen voor de gewenste basisverzekering is een fluitje van een cent. Alle eigenschappen staan namelijk overzichtelijk en in duidelijke taal vermeld op de website per pakket. Hier zie je bijvoorbeeld dat de WA-autoverzekering de beste keus is voor auto’s van 9 jaar of ouder. Ook kan er geen misverstand over bestaan dat de WA uitsluitend andermans schade vergoed, die door jou veroorzaakt is. Dit geldt voor zowel andere personen als diens bezittingen. Van alle mogelijke pakketten dien je ten minste WA verzekerd te zijn. Dit is gelijk ook het voordeligste pakket. Ga echter nooit af op de prijs alleen, want goedkoop kan ook in dit geval eenvoudig duurkoop worden. Schade aan de eigen auto is met alleen de WA namelijk nooit verzekerd, zelfs niet in het geval van ruitschade. 

Voordelen van de WA+ en All Risk 

Heb je een wagen die ergens tussen de 6 en 9 jaar jong is, dan kan de WA+ voor jou mogelijk de beste uitkomst zijn. Hiermee ben je namelijk ook voor een groot deel verzekerd aan schade aan de eigen auto. Te denken valt aan bijvoorbeeld diefstal van de auto of inbraak. Maar ook wanneer er een boom op het dak van de auto valt of een heftige hagelbui de auto heeft verwoest, kun je gewoon rekenen op een vergoeding van de schade. Mocht je tijdens de ochtend- of avondschemering plots een wild hert voor je bumper krijgen waardoor de auto flinke schade heeft opgelopen, ook dan zit je met de WA+ meer dan goed. Het enige punt is dat wanneer je verzeild raakt in een aanrijding met je auto, schade in zo’n geval níet standaard vergoed is. Wil je dit wél, dan ben je aangewezen op de Al Risk-autoverzekering. 

Met alleen WA verzekeren ook keuze uit aanvullende dekkingen?

Of je nu de auto WA verzekeren wilt of liever voor de uitgebreidste basisverzekering gaat, je hebt in alle gevallen de mogelijkheid om de auto ook aanvullend te verzekeren. Dit kan met bijvoorbeeld een inzittendenverzekering. Personen die zich begeven in de bolide zijn namelijk zeker niet automatisch meeverzekerd. Hiervoor dien je een aparte inzittendenverzekering af te sluiten. Gelukkig kost deze slechts een paar euro per maand meer. Dit geldt eveneens voor alle andere opties die je hebt, zoals Rechtshulp Verkeer of de Univé Pechhulp.