Vrijheid op Wielen: Private Lease Explained

Vrijheid op Wielen: Private Lease Explained

Ben je toe aan een nieuwe set wielen maar wil je niet vastzitten aan de torenhoge kosten van het kopen van een auto? Enter private lease used – jouw ticket naar de vrijheid van rijden zonder gedoe. In deze jungle van autodeals is private lease als een verfrissende oase. Dus, zet je schrap, want we duiken in deze wereld van autorijden zonder gedoe!

Een Ritje op de Gemakstrein

Laten we eerlijk zijn, auto's zijn duur. En wie wil er nou vastzitten aan torenhoge leningen of spaarplannen die een eeuwigheid lijken te duren? Hier komt private lease om de hoek kijken als de coole redder in een leren jasje. Met een vast maandelijks bedrag dat alles omvat – van verzekering tot onderhoud – is het alsof je een all-inclusive resort voor je auto hebt geboekt.

Cruise Control naar Eenvoud

Sla die eindeloze formulieren en de hoofdpijn van dealeronderhandelingen over. Private lease is als een magische shortcut naar een nieuwe rit, zonder dat je door hoepels hoeft te springen. Geen zorgen meer over de doorverkoopwaarde of verouderde modellen. Je leaset gewoon een fonkelnieuwe auto, geniet ervan, en geeft hem daarna gewoon weer terug. Het is zo simpel als dat.

Weg met Zorgen, Hallo Avontuur

Denk aan al die slapeloze nachten over onverwachte reparaties of deuken in je geliefde auto. Met private lease worden deze nachtmerries als sneeuw voor de zon weggeveegd. Het enige waar jij je druk om hoeft te maken, is hoe ver je wilt gaan op je volgende roadtrip avontuur.

Glimlachend achter het Stuur

Picture dit: jij zit achter het stuur van een glimmende Audi occasion lease, de wind speelt met je haar terwijl je over de weg glijdt. Je glimlacht naar andere bestuurders terwijl je probleemloos langs glijdt. Private lease geeft je niet alleen een auto – het geeft je een ticket naar die gevoelens van vrijheid en trots. Het is een lifestyle, een state of mind.

Een Nieuwe Rit, Elke Keer Weer

Met private lease hoef je geen jarenlang aan dezelfde auto vast te zitten. Na een paar jaar kun je gewoon weer upgraden naar het nieuwste model. Dat gevoel van opwinding, van het ontdekken van nieuwe functies en het genieten van de geur van een gloednieuw interieur – dat kun je elke keer opnieuw beleven.

Conclusie: Jouw Rit, Jouw Regels

Private lease is niet zomaar een autodeal. Het is jouw ticket naar moeiteloos rijden in stijl. Geen gedoe, geen stress, alleen maar avontuur en plezier. Dus waar wacht je nog op? Stap in, start de motor en laat de weg jouw verhaal vertellen. Met private lease ben jij de kapitein van je eigen avontuurlijke rit.

Waarom wordt het leasen van auto’s steeds populairder?

Waarom wordt het leasen van auto’s steeds populairder?

Zakelijk auto’s leasen wordt steeds populairder. Dat komt doordat er bij een auto leasen een grote mate van vrijheid bestaat. Ten eerste is het niet nodig om meteen een flinke investering te doen in een auto. In plaats daarvan sluit je een financial lease contract af. Dat betekent dat de auto jouw eigendom wordt, maar als onderpand dient voor de lening. De hoogte van het termijnbedrag mag je grotendeels zelf bepalen. Bij een financial leasecontract heb je te maken met 3 partijen: jij zelf als ondernemer, de bank als financier en het leasebedrijf als leverancier van de auto.

Veel leasebedrijven

Doordat een bedrijfsauto leasen zo populair aan het worden is, is het aantal leasebedrijven in de afgelopen jaren sterk gestegen. Elk leasebedrijf heeft zijn eigen voor- en nadelen. Er zijn met name grote verschillen in het aanbod aan auto’s. Via LPFS.nl kun je zowel representatieve auto’s vinden voor managers van bedrijven als bedrijfsauto’s voor startende zzp’ers. Er is keus uit nieuwe auto’s en occasions. Wie daarin geïnteresseerd is kan ook een elektrische auto leasen. In financieel opzicht biedt een leasecontract dus veel keuzevrijheid.

Wat valt er onder het leasecontract?

Houd er rekening mee dat je bij financial lease wel zelf de onderhouds- en servicekosten moet betalen. Dat kan echter ook een voordeel zijn, omdat je niet hoeft te betalen voor services waar je nooit gebruik van maakt. Je zal zien dat vooral als je kiest voor een elektrische zakelijke auto, het met de kosten voor het onderhoud wel meevalt. Dat komt doordat er minder werkzaamheden aan een elektrische auto hoeven te worden gedaan tijdens een onderhoudsbeurt. Natuurlijk is er wel de reguliere slijtage aan de banden.

Elektrisch rijden

Elektrisch zakelijk rijden levert met de stijgende brandstofprijzen al snel financieel voordeel op. Je betaalt minder voor het opladen van de accu, en meestal ook minder bijtelling. De leaseprijs is echter wat hoger, maar daarvoor krijg je meer luxe. Want elektrische auto’s zijn veel geruislozer tijdens het rijden. Wie dat eenmaal heeft ervaren merkt dat je veel minder snel vermoeid raakt. Stress over het tijdig een oplaadpunt vinden is niet meer nodig, want het aantal oplaadpunten is in Nederland in de afgelopen jaren enorm uitgebreid.

Maak theorie oefenen makkelijker

Een theorie-examen is al best een moeilijk examen waarvoor je goed moet leren. Je kunt het jezelf makkelijker maken door ervoor te zorgen dat je het theorie- examen online gaat oefenen. In een vertrouwde omgeving leert het toch altijd beter en zul je de stof makkelijker in je op nemen wat je heel erg ten goede zal gaan komen. Met online lessen wordt het jou dus al iets makkelijker gemaakt om te leren voor jouw theorie-examen.

Hoe ga jij voor je theorie oefenen?

Jij hebt besloten om voor je rijbewijs te gaan, je hebt daar een paar dingen voor nodig voordat je mag gaan afrijden waaronder je theorie van je auto. Je gaat dus je theorie oefenen maar op wat voor manier je dat wilt gaan doen is helemaal aan jezelf. Een goede optie is om dit online te gaan doen, daar zitten meer voordelen aan dan je zou denken. Het is zeker het overwegen waard om online te gaan leren in jouw eigen vertrouwde omgeving.

Bij wie kun je een onlinecursus volgen?

Je kunt een onlinecursus gaan volgen bij zoomtheorie.nl, daar kun je alles leren wat je moet weten en daar kun je ook de vragen beantwoord krijgen waar je tegenaan loopt. Je kunt op zoomtheorie.nl ook je theorie oefenen met vragen die jou helpen om te weten wat je tijdens het CBR-examen kunt gaan verwachten. Je bent zo misschien iets minder zenuwachtig wat jou ten goede kan komen tijdens het examen.

Persoonlijke begeleiding

Je krijgt persoonlijke begeleiding waardoor jij altijd snel weer verder kunt. Als jij een vraag hebt waar je tijdelijk stil door komt te staan dan kun jij die vraag stellen en word jij door je persoonlijke begeleider geholpen waardoor je weer verder kunt gaan. Het laatste wat je wilt is dat je het fout doet waardoor jij zakt voor het CBR-examen. Je moet wel met een goed gevoel richting het CBR-examen gaan.

Online les via zoom

Je vraagt je nu misschien af hoe jij dan je online lessen zult gaan volgen, dat is via een zoom les en die les is online. Dat gebeurt via bijvoorbeeld jouw laptop, tablet of via jouw telefoon waar jij een goede en stabiele internetverbinding op hebt. Jij volgt de les en tijdens de les wordt alles uitgelegd wat je nodig kunt hebben en wat je moet weten voor het CBR-examen. Je kunt dan ook je vragen stellen en alles komt aan bod wat er geleerd moet worden.

Je bepaalt zelf hoe snel je leert

Je kunt zelf bepalen hoe snel je leert, je kunt namelijk kiezen of je een snelle cursus doet of dat je een cursus van een paar dagen doet. Een snelle cursus daar doe je een dag over en dan leer je alles in die dag. Je kunt dus ook nog kiezen voor een cursus dat je meer dagen erover doet. Het is maar net wat jij relaxter voor jezelf vindt en waarvan jij denkt dat je het makkelijkste de stof zult leren.

Het plegen van recidive als je aan het autorijden bent

Recidive betekent dat je een strafbaar feit hebt gepleegd en dan ook nog eens in de herhaling valt. Dit kan zorgen voor grotere straffen en dit kan een probleem zijn voor je strafblad. Zo kan het zijn dat je veel in de auto zit en al een keer een strafbaar feit hebt gepleegd. Dit kan bijvoorbeeld komen doordat je door rood rijdt, of dat je met alcohol achter het stuur zit. Als je al een keer veroordeeld bent voor een strafbaar feit moet je goed opletten. Mocht je nog een strafbaar feit plegen betekent dit dat je recidive doet. Dit kan dan ook hele nare gevolgen hebben die je wilt voorkomen.

Welke strafbare feiten kan je plegen als je deelneemt aan het verkeer?

Voorkomen van strafbare feiten als je deelneemt aan het verkeer is heel belangrijk. Zo zorg je er dan voor dat je niet in de problemen en raakt en kan dit je ook veel geld schelen. Het kennen van de strafbare feiten is dan ook van belang als je deze wilt voorkomen. Een van de strafbare feiten is dan ook dat je niet mag bumperkleven. Daarnaast mag je ook niet door een rood licht rijden, en mag je niet harder dan 40 kilometer per uur rijden. Dit zijn allemaal strafbare feiten die spelen in het verkeer. Gevaar veroorzaken voor anderen of voor jezelf is ook een strafbaar feit. Het plegen van meerdere strafbare feiten achter elkaar noem je dan ook recidive.

Auto rijden zonder afleiding

Een van de redenen dat mensen een strafbaar feit plegen in het verkeer is afleiding. Zo kan het zijn dat je met je telefoontje bezig bent en dan zonder dat je er erg in hebt door het rode licht rijdt. Afleiding heb je dan in veel verschillende soorten en maten, zo kan je kijken naar een telefoon, maar kan dit ook een radio zijn. Het is daarom van belang dat je altijd je ogen op de weg kan houden. Je telefoon kan je dan bijvoorbeeld op vliegtuigstand zetten en op je radio kan je een playlist laten afspelen. Zo weet je zeker dat je niet gestoord kan worden.

Letten op de veiligheid

Naast dat je let op de regels binnen het verkeer moet je ook kijken naar je eigen veiligheid. Je wilt natuurlijk niet dat je een ongeluk krijgt en hierdoor verwond kan raken. Een autogordel is dan van een groot belang en hier moet je ook op letten. Voordat je de motor van je auto start moet je deze om hebben. Daarnaast moet je ook alle regels in het verkeer in acht nemen. Zo weet je zeker dat je veilig het verkeer kan door komen en dat je geen ongelukken veroorzaakt.

E-scooter als duurzaam alternatief voor de auto?

E-scooter als duurzaam alternatief voor de auto?

Steeds meer elektrische scooters op de weg

Dagelijks maken we nogal wat meters. Of we nu even naar de supermarkt rijden, de auto instappen naar het werk of naar de sportvereniging gaan, onze mobiliteit is erg belangrijk. We zijn altijd op zoek naar meer efficiency om nog meer uit onze tijd te halen en de vervoersmiddelen die we gebruiken zijn dan ook erg belangrijk.

 

Voor in de stad is de scooter vaak een van de beste vervoersmiddelen voor de middel- tot korte afstanden. De scooter geeft je de mogelijkheid om snel tussen het verkeer door te manoeuvreren en van parkeerproblemen heb je geen last, omdat er altijd wel een plek voor jouw tweelier te vinden is. Elektrisch rijden is daarnaast steeds meer in opkomst en we zien dan ook steeds meer elektrische scooters zoals die van FastFuriousscooters.nl op de weg.

 

Draag bij aan het milieu en rijd elektrisch

Onze zogenaamde carbon footprint is te groot om nog voor lange tijd op dezelfde manier van onze planeet te kunnen genieten en verandering is dan ook nodig. Een manier waarop steeds meer mensen hun steentje bijdragen aan dit onderwerp, is door het elektrisch rijden.

 

De elektrische auto is vaak in het nieuws, maar ook op het gebied van de scooter zien we een ommekeer en is de verwachting dat de komende tien jaar de elektrische variant de benzine scooter zal verdrijven van de wegen. De prestaties zijn vrijwel gelijk en er zijn zelfs vele voordelen waarbij de benzine variant niet kan tippen aan de gemakken en pluspunten van de elektrische scooter.

Tip: https://www.fastfuriousscooters.nl/elektrische-driewielers/

 

Elektrisch rijden is goedkoper

De kosten van een elektrische scooter liggen vele malen lager dan bij de benzine scooter, alhoewel dit niet zo is in de aanschafprijs. Uiteraard wegen de elektriciteitskosten voor het opladen niet op tegen de brandstofprijzen en de accu’s van de elektrische scooter worden bovendien steeds beter, waardoor je voor een langere tijd met een volle batterij rond kan rijden.

 

Een ander groot voordeel waar veel mensen niet altijd bij stilstaan, is het feit dat een benzinevoertuig altijd een motor heeft met vele losse onderdelen die gevoelig zijn voor slijtage en makkelijk stuk kunnen gaan. Door dit verschil heb je bij het elektrisch rijden dan ook niet tot nauwelijks onderhoudskosten voor een beurt en de vervanging van onderdelen. De elektrische scooter gaat dan ook in de regel een stuk langer mee.

 

Aankooptips voor een gebruikte auto

Aankooptips voor een gebruikte auto

Het kopen van een gebruikte auto is een avontuur op zichzelf. Je gaat een flinke hoeveelheid geld uitgeven aan een – voor jou – nieuwe auto, waar je hopelijk vele jaren plezier van gaat hebben. Maar waar moet je op letten als je oog in oog met je droomauto staat? Welke punten zijn belangrijk om vooraf goed in je oren te knopen, zodat je met een echt doel de showroom binnenwandelt? We zetten enkele punten voor je op een rij.

Weet wat je wil

Voordat je een autobedrijf in Emmen binnenwandelt, is het bijzonder verstandig om goed voor ogen te hebben wat je precies wilt. ‘Een auto’ is net zo vaag als ‘een boek’. Zoek je iets voor het hele gezin? Zoek je iets kleins? Zoek je iets sportiefs? Voordat je ook maar de telefoon oppakt om een afspraak te maken met een dealer, moet je weten wat je wensen zijn. Gelukkig is er online veel te vinden als het gaat om tweedehands auto’s en zal je ruim van tevoren een goed beeld hebben van de auto’s die er allemaal te krijgen zijn en wat ze ongeveer moeten kosten. Op die manier kan je een selectie maken, waar je dan vervolgens weer uit kan kiezen. Zorg er ook voor dat je alternatieven achter de hand hebt en je niet blind staart op een specifieke auto; er is altijd meer op de markt.

Wat is je budget?

Auto’s kosten geld. De kosten van een auto zitten hem voornamelijk in brandstofkosten en een auto verzekering. De een wat meer dan de ander, maar in de regel ben je gewoon het nodige geld kwijt aan een auto. Daarom is het goed om vooraf te bepalen wat de maximale prijs is die jij wilt neerleggen voor een auto. Dan kan je namelijk gaan zoeken binnen die grenzen. Ook is het verstandig om een minimale prijs te hebben, zodat je je zoekveld enigszins kan verkleinen. Immers; als een auto wat duurder is, is de kans groot dat hij bijvoorbeeld minder kilometers heeft gereden en dus in een wat betere staat verkeert. Door een vanaf prijs te hanteren, hoef je niet te filteren door de auto’s die je toch niet wilt hebben.

Koop je van een dealer of van een particulier?

Auto’s worden zowel via dealerschappen als via particulieren aangeboden en beide hebben hun voor- en nadelen. Een auto van een dealer is over het algemeen wat duurder dan die van een particulier, maar hier staat tegenover dat je bij de dealer een beter beeld hebt van de staat van de auto en dat je kan rekenen op de nodige garantie. Hier betaal je dan ook voor, maar het geeft wel zekerheid die je bij een particulier niet zal hebben. Dat neemt niet weg dat je ook bij de dealer kritisch moet zijn op wat je voorgeschoteld krijgt.

In welke staat is de auto?

Zijn de onderhoudsboekjes aanwezig? Hoeveel kilometer heeft de auto gereden? Is er sprake van roestvorming? Klinkt de motor goed? Het zijn allemaal punten die je na zal moeten gaan als je de auto van je dromen voor het eerst ziet en rijdt. Deze punten geven namelijk een goede indicatie van de staat van de auto. Wie een auto in goede staat koopt, zal er veel langer plezier van hebben dan wie een auto koopt waar gelijk het nodige mis mee is. Wees daarom altijd kritisch en stel vragen als je denkt dat dat nodig is. Alleen dan begin je goed met je nieuwe auto.

Alles over carstyling en tuning

Alles over carstyling en tuning

Heel veel mensen vinden het leuk om hun auto te verfraaien en hem op die manier heel bijzonder te maken. Je vindt daarom tegenwoordig ook de meest uiteenlopende exemplaren van opgepimpte, gestylede en getunede auto’s

Er zijn heel veel opties op dit gebied, waarvan veel mensen het bestaan niet weten. Wil jij je auto ook mooier maken? Lees dan snel verder want in dit artikel vertellen we je er alles over.

De verschillende opties

De bekendste opties voor het stylen van je auto zijn:

  • Het aanbrengen van bumpers en spoilers
  • De auto laten spuiten
  • Het aanbrengen van stickers
  • De auto voorzien van raamfolie

Het aanbrengen van bumpers en spoilers komt veel voor. Deze zijn vaak vrij eenvoudig te bevestigen en te verwijderen. Dat laatste is handig, als je de auto ooit wilt verkopen dan kun je hem dus ook weer in de originele staat brengen.

Tip: Exterieur | Spatbordverbreders | Carstyle.nl

Bij het (laten) spuiten van je auto breng je meestal verschillende kleuren aan. Dat kan in patronen maar je kunt ook een afbeelding op je auto laten spuiten. Iemand die daarin is gespecialiseerd kan de fraaiste (airbrush) afbeeldingen op je auto spuiten.

Het aanbrengen van stickers is wellicht de eenvoudigste manier om je auto te stylen. Er zijn talloze afbeeldingen en letters die je kunt (laten) aanbrengen.

Ook het gebruiken van raamfolie komt veel voor. Je auto ziet er daarmee “cool” uit en het blokkeert een deel van het zonlicht ook nog eens een keer.

Carstylen onder de motorkap

Een liefhebber is nog lang niet klaar als hij de bovengenoemde opties al heeft toegepast. Nee, een liefhebber wil ook de auto onder de motorkap stylen. In plaats van gewone onderdelen te gebruiken, kun je verchroomde onderdelen plaatsen. Iets dat ook erg fraai oogt is het spuiten van het motorgedeelte in dezelfde kleur als de auto. Je kunt ook nog bijvoorbeeld leidingen en slangen afdekken met behulp van rvs-mantels. Daar kun je dan vervolgens weer verschillende kleuren voor kiezen.

Uitgelicht: Remus Uitlaten | Extreme-Carstyling.nl

Uitlaatsystemen

Veel stylers kiezen ervoor om de originele uitlaat te vervangen door een sportuitlaatsysteem. De prestaties van de auto worden daardoor verbeterd, het geeft een fraai geluid en het ziet er natuurlijk prachtig uit. Zeker als je voor een versie van rvs kiest. De sportieve look is bijna een must voor de echte liefhebber.

 

Tot slot

Er zijn dus ontzettend veel mogelijkheden om de auto te stylen en te tunen. Eigenlijk is de enige beperking je eigen fantasie. Heb je iets leuks bedacht? Ga er dan mee aan de slag en leef je uit!

 

BPM uitgelegd

BPM uitgelegd

De BPM, als belasting voor personenauto’s en motorrijwielen geldt voor iedere in Nederland geregistreerde personen/bestelauto en motorrijtuig. Ooit ingevoerd in 1992 als opvolger van de “bijzondere verbruiksbelasting” welke sinds de jaren ’60 gold voor auto’s en andere producten van “buitensporige luxe”. Sinds 2005 valt ook de bestelauto onder de BPM regeling en door een toenemende aandacht voor milieu en verontreiniging is vanaf 2013 deze belasting gebaseerd op de CO2-uitstoot van een voertuig.

 

Voor de berekening van BPM op basis van CO2-uitstoot wordt een tabel aangehouden, ook wel de CO2-schijf, waarbij er verschillende belastingtarieven per schijf wordt geheven. Deze CO2-schijfgrenzen worden elk jaar herzien en aangepast. Voor benzineauto’s en dieselauto’s geldt sinds 2015 één tabel en voor de plug-in hybrides is er sinds 2017 een aparte tabel. Daar waar tussen 2010 en 2015 nog een vrijstelling bestond op de BPM voor auto’s met een uitstoot die minder was dan die van de laagste schijf, sinds 2015 geldt dat enkel nog voor de zogenaamde 0-emissie voertuigen, zoals de volledige elektrische en waterstof aangedreven auto’s.

Tip: https://easyimport.nl/bpm-berekenen-aangifte/

 

Dynamisch document

Ondertussen is het 2018 en zijn ook de tarieven en regelgeving omtrent de BPM en bijtelling weer aangepast. Volgende de Autobrief II, waarin de plannen voor de periode 2017 tot en met 2020 staan beschreven, worden de tarieven volgens een lagere CO2-uitstoot aangepast.

 

Overigens is de Autobrief II een dynamisch document waarvan de bepalingen niet vast staan en dus elk jaar kunnen worden aangepast en bijgesteld. De actuele BPM tarieven kunt u terugvinden op de website van de Belastingdienst waarbij ook de vrijstellingen staan benoemd, zoals de eerder genoemde 0-emissie voertuigen maar ook voertuigen die ouder zijn van 25 jaar. Voor dieselvoertuigen bestaat er echter weer een toeslag, welke u hier ook terug kunt vinden.

Leestip: https://easyimport.nl/auto-importeren/wat-kost-een-auto-importeren/

 

Voor import-auto’s geldt nog steeds de regeling dat je gebruik mag maken van het meest gunstige BPM tarief van de periode van eerste ingebruikname en het jaar van BPM aangifte. Het maakt daarbij niet uit waar de auto voor het eerst in gebruik is genomen, dit mag ook in Nederland zelf zijn geweest.

 

Het vinden van een goedkope autoverzekering

Of het nou een goedkope autoverzekering is of niet, in Nederland is een autoverzekering verplicht. Dat geldt voor als je auto op de openbare weg staat. Dus ook als je een auto hebt geparkeerd op de openbare weg en er nooit in rijdt is een verzekering verplicht. En het is verstandig je aan deze wet te houden. De boetes die opgelegd worden als je niet verzekerd bent, liegen er namelijk niet om. Dan maar beter een goedkope autoverzekering afsluiten. Er zijn in ons land drie basisverzekeringen die je naar eigen wens verder aan kunt vullen. Zoek je een goedkope autoverzekering, dan kom je in elk geval uit bij een WA verzekering.

Voor een dubbeltje op de eerste rij

In Nederland wordt vooral gezocht naar een goedkope autoverzekering, het zal in onze genen zitten. We zitten nou eenmaal graag voor een dubbeltje op de eerste rij. Een goedkope autoverzekering is in elk geval een WA verzekering. Deze verzekering moet je dus minimaal hebben als je de openbare weg opgaat. WA staat voor wettelijke aansprakelijkheid. Deze goedkope autoverzekering biedt de kleinste dekking. Dat betekent dat als je een ongeval met de auto krijgt, alleen de schade die jij bij anderen aanricht vergoed wordt. Je eigen auto valt niet onder de dekking van de verzekering. Dat mag je zelf oplossen verder. De goedkope autoverzekering in de vorm van een WA verzekering zie je vaak bij auto’s die ouder zijn dan tien jaar.

WA+ beperkt casco: voor auto van zes tot tien jaar oud

Is dit je niet genoeg en heb je een auto die zo tussen de zes en tien jaar oud is? Dan kan de WA+ beperkt casco een prima verzekering voor je zijn. Deze is iets duurder ten opzichte van de goede autoverzekering. De dekking is dan ook uitgebreid Nog steeds ben je niet verzekerd als je bij een ongeval betrokken raakt. Wel ben je nu verzekerd tegen brand en diefstal, zoals dat ook geldt voor joyriding. De meest uitgebreide basisverzekering is de allrisk verzekering. Deze wordt ook wel WA+ volledig casco genoemd. Nu geldt er wel een verzekering als je schade aan je eigen auto hebt bij een ongeval, ongeacht of het nou je eigen schuld is of niet. Nieuwe auto’s en auto’s tot zo’n vijf jaar oud worden vaak allrisk verzekerd. Bij de drie basisvormen van de autoverzekering kun je kiezen voor allerlei aanvullende verzekeringen. Want dat betreft kwam wat de verzekering betreft maatwerk geboden worden.

Neem de aanvullende inzittendenverzekering

Kies je bijvoorbeeld voor een inzittendenverzekering? Dan wordt een vast bedrag uitgekeerd mochten inzittenden en de chauffeur als gevolg van een ongeval blijvend invalide geraakt zijn. Ook bij overlijden wordt uitgekeerd. Je kunt ook kiezen voor een pechhulp verzekering en voor een rechtsbijstandverzekering, om maar enkele van de aanvullende verzekeringen te noemen. Zeker deze laatste verzekering is aan te raden. Auto’s worden niet zelden inzet van een conflict. En dan is juridische ondersteuning natuurlijk wel zo prettig. Sterker nog, het is vaak bitter hard nodig. Een allrisk verzekering met aanvullende verzekeringen kun je niet scharen onder de noemer goedkope autoverzekering. Wel kun je zeggen dat je dan uitstekend verzekerd bent. Het is maar net waar jij prioriteit aan geeft.

Je betaalt per regio verschillende premies voor de autoverzekering

Op jacht naar een goedkope autoverzekering kunnen je zwaar gefrustreerd raken. Zo kan het zijn dat als jij en je vriend dezelfde auto rijden, jij toch veel meer aan premie moet betalen. De hoogte van de premie wordt namelijk mede bepaald door het aantal schadevrije jaren. Hoe langer je zonder schade rijdt, hoe lager de premie is. Bij de totstandkoming van de premie speelt ook het gewicht van de auto een rol en ook zeker de woonplaats. Woon je op het platteland dan betaal je doorgaans meer premie. De kans op een ongeluk in de grote stad is immers veel groter. En dus liggen de premies daar ook hoger. Er wordt tegenwoordig zelfs per woonplaats gekeken. Woon jij nou uitgerekend in een stad of stadje waar veel auto’s gestolen worden? Dan kan het zomaar zijn dat je meer premie betaalt. Voor een goedkope autoverzekering ga je dus bij voorkeur naar het platteland, waar weinig auto’s op de weg zijn en waar geen auto’s gestolen worden. Bovendien heb je als je echt een goedkope autoverzekering wenst nooit schade hebben opgelopen.

Voor je eigen bestwil

Zonder dollen, een autoverzekering is uitermate belangrijk. En dat niet alleen omdat het wettelijk verplicht is. Ga maar na; wat gebeurt er als je betrokken raakt bij een ongeluk en je niet verzekerd bent? Dan zijn de gevolgen vaak niet te overzien. Zoiets kan de rest van je leven beïnvloeden. Het is dus nadrukkelijk voor je eigen bestwil om een autoverzekering af te sluiten.

Je auto verzekeren doe je hier!

Op zoek naar goedkope autoverzekering in de laatste maanden van het jaar

In de laatste maanden van het jaar gaan heel veel mensen op zoek naar een goedkope autoverzekering. Dat gebeurt omdat overstappen van verzekeraar erg gemakkelijk is tegenwoordig. Doorgaans vergelijken mensen alleen op basis van de prijs. Probeer echter wel breder te kijken en zoek niet alleen een goedkope autoverzekering, zoek vooral een goede verzekering. Een met een goede prijs- kwaliteitsverhouding vooral.  Het overstappen van een andere verzekeraar omdat die een goedkope autoverzekering biedt is tegenwoordig aan de orde van de dag. Overstappen is sinds enige jaren gemakkelijker geworden, dat geldt overigens voor alle verzekeringen. Mocht je een goedkope autoverzekering vinden en willen overstappen, dan kan dat tot 31 december, 00.00 uur. Overstappen kost je amper moeite, want zo goed als alles wordt voor je gedaan. Dit tot het informeren van je huidige verzekeraar aan toe. Zorg alleen dat je een ID-kaart in de buurt hebt, net als het rekeningnummer van je bankrekening. De overstap zal vervolgens soepeltjes verlopen. Daar heb je dus verder geen omkijken naar. Door dit elk jaar opnieuw te doen voor al je verzekeringen, weet je dat je steeds op de goedkoopste wijze verzekerd bent. Overstappen is dus wel degelijk aantrekkelijk, al moet je nooit de kwaliteit uit het oog verliezen.

 

De productie van de moderne sportwagens

Stijlvol, sexy, strak, gestroomlijnd, pittige, en snelheid demon zijn alle woorden die worden gebruikt om sportwagens te beschrijven, die in wezen twee-deurs auto’s die zijn ontworpen voor hoge snelheden, grote kracht, en smashing ziet er goed uit.

De productie van de moderne sportwagen begon pas na 1945 toen de economie begon booming, technologie ontwikkeld dramatisch en betere wegen werden gebouwd. Ze kwamen in verschillende vormen zoals cabrio’s, roadsters, coupes, grand tourers, en sedans. Liefhebbers van sportwagens zijn ofwel toegewijd aan tijdloze klassiekers die zijn opgevoerd voor de huidige tijd of zijn trendsetters op zoek naar de nieuwste soort exotische auto.

Van krachtige spinnen schoonheden zoals de Mercedes Benz SLK 350 tot donderende thrillers zoals de Ford Mustang V-8, u kiezen voor een sportwagen die past bij uw persoonlijkheid. In feite, sportwagens zijn zo veel over persoonlijkheid als ze over de prestaties – gladde aërodynamische lichamen van koolstofvezel, chromen buizen en fittingen, rijke lederen bekleding, brede wielen, glanzende houten panelen, en snazzy verf banen.

Verschillende merken van sportwagens nemen verschillende principes van het ontwerp. Sommige auto’s kunnen licht zijn om een grotere acceleratie te bereiken, anderen kunnen bogen op extreem krachtige motoren voor een betere auto handling en prestaties, terwijl nog anderen kunnen stress veiligheid en comfort in plaats van stijl.

De meerderheid van de hedendaagse sportwagens hebben voorwielaandrijving in tegenstelling tot achterwielaandrijving, die vaker voorkwamen in de eerdere generatie sportwagens. Veel auto’s hebben ook de motor in het midden, het besturen van de achterwielen, die uniek is voor sportwagens.

In deze auto’s wordt de motor achter de bestuurder geplaatst, in het midden van het chassis. Porsche is de enige sportwagen die de motor aan de achterzijde heeft gemonteerd, die de achterwielen aandrijft. Dit aspect is een cruciaal onderdeel van het ontwerp van de auto, omdat het van invloed op de wendbaarheid of de behandeling van de auto, die van cruciaal belang is bij hoge snelheden.