Zakelijk auto’s leasen wordt steeds populairder. Dat komt doordat er bij een auto leasen een grote mate van vrijheid bestaat. Ten eerste is het niet nodig om meteen een flinke investering te doen in een auto. In plaats daarvan sluit je een financial lease contract af. Dat betekent dat de auto jouw eigendom wordt, maar als onderpand dient voor de lening. De hoogte van het termijnbedrag mag je grotendeels zelf bepalen. Bij een financial leasecontract heb je te maken met 3 partijen: jij zelf als ondernemer, de bank als financier en het leasebedrijf als leverancier van de auto.

Veel leasebedrijven

Doordat een bedrijfsauto leasen zo populair aan het worden is, is het aantal leasebedrijven in de afgelopen jaren sterk gestegen. Elk leasebedrijf heeft zijn eigen voor- en nadelen. Er zijn met name grote verschillen in het aanbod aan auto’s. Via LPFS.nl kun je zowel representatieve auto’s vinden voor managers van bedrijven als bedrijfsauto’s voor startende zzp’ers. Er is keus uit nieuwe auto’s en occasions. Wie daarin geïnteresseerd is kan ook een elektrische auto leasen. In financieel opzicht biedt een leasecontract dus veel keuzevrijheid.

Wat valt er onder het leasecontract?

Houd er rekening mee dat je bij financial lease wel zelf de onderhouds- en servicekosten moet betalen. Dat kan echter ook een voordeel zijn, omdat je niet hoeft te betalen voor services waar je nooit gebruik van maakt. Je zal zien dat vooral als je kiest voor een elektrische zakelijke auto, het met de kosten voor het onderhoud wel meevalt. Dat komt doordat er minder werkzaamheden aan een elektrische auto hoeven te worden gedaan tijdens een onderhoudsbeurt. Natuurlijk is er wel de reguliere slijtage aan de banden.

Elektrisch rijden

Elektrisch zakelijk rijden levert met de stijgende brandstofprijzen al snel financieel voordeel op. Je betaalt minder voor het opladen van de accu, en meestal ook minder bijtelling. De leaseprijs is echter wat hoger, maar daarvoor krijg je meer luxe. Want elektrische auto’s zijn veel geruislozer tijdens het rijden. Wie dat eenmaal heeft ervaren merkt dat je veel minder snel vermoeid raakt. Stress over het tijdig een oplaadpunt vinden is niet meer nodig, want het aantal oplaadpunten is in Nederland in de afgelopen jaren enorm uitgebreid.