Recidive betekent dat je een strafbaar feit hebt gepleegd en dan ook nog eens in de herhaling valt. Dit kan zorgen voor grotere straffen en dit kan een probleem zijn voor je strafblad. Zo kan het zijn dat je veel in de auto zit en al een keer een strafbaar feit hebt gepleegd. Dit kan bijvoorbeeld komen doordat je door rood rijdt, of dat je met alcohol achter het stuur zit. Als je al een keer veroordeeld bent voor een strafbaar feit moet je goed opletten. Mocht je nog een strafbaar feit plegen betekent dit dat je recidive doet. Dit kan dan ook hele nare gevolgen hebben die je wilt voorkomen.

Welke strafbare feiten kan je plegen als je deelneemt aan het verkeer?

Voorkomen van strafbare feiten als je deelneemt aan het verkeer is heel belangrijk. Zo zorg je er dan voor dat je niet in de problemen en raakt en kan dit je ook veel geld schelen. Het kennen van de strafbare feiten is dan ook van belang als je deze wilt voorkomen. Een van de strafbare feiten is dan ook dat je niet mag bumperkleven. Daarnaast mag je ook niet door een rood licht rijden, en mag je niet harder dan 40 kilometer per uur rijden. Dit zijn allemaal strafbare feiten die spelen in het verkeer. Gevaar veroorzaken voor anderen of voor jezelf is ook een strafbaar feit. Het plegen van meerdere strafbare feiten achter elkaar noem je dan ook recidive.

Auto rijden zonder afleiding

Een van de redenen dat mensen een strafbaar feit plegen in het verkeer is afleiding. Zo kan het zijn dat je met je telefoontje bezig bent en dan zonder dat je er erg in hebt door het rode licht rijdt. Afleiding heb je dan in veel verschillende soorten en maten, zo kan je kijken naar een telefoon, maar kan dit ook een radio zijn. Het is daarom van belang dat je altijd je ogen op de weg kan houden. Je telefoon kan je dan bijvoorbeeld op vliegtuigstand zetten en op je radio kan je een playlist laten afspelen. Zo weet je zeker dat je niet gestoord kan worden.

Letten op de veiligheid

Naast dat je let op de regels binnen het verkeer moet je ook kijken naar je eigen veiligheid. Je wilt natuurlijk niet dat je een ongeluk krijgt en hierdoor verwond kan raken. Een autogordel is dan van een groot belang en hier moet je ook op letten. Voordat je de motor van je auto start moet je deze om hebben. Daarnaast moet je ook alle regels in het verkeer in acht nemen. Zo weet je zeker dat je veilig het verkeer kan door komen en dat je geen ongelukken veroorzaakt.