Heel veel mensen vinden het leuk om hun auto te verfraaien en hem op die manier heel bijzonder te maken. Je vindt daarom tegenwoordig ook de meest uiteenlopende exemplaren van opgepimpte, gestylede en getunede auto’s

Er zijn heel veel opties op dit gebied, waarvan veel mensen het bestaan niet weten. Wil jij je auto ook mooier maken? Lees dan snel verder want in dit artikel vertellen we je er alles over.

De verschillende opties

De bekendste opties voor het stylen van je auto zijn:

  • Het aanbrengen van bumpers en spoilers
  • De auto laten spuiten
  • Het aanbrengen van stickers
  • De auto voorzien van raamfolie

Het aanbrengen van bumpers en spoilers komt veel voor. Deze zijn vaak vrij eenvoudig te bevestigen en te verwijderen. Dat laatste is handig, als je de auto ooit wilt verkopen dan kun je hem dus ook weer in de originele staat brengen.

Tip: Exterieur | Spatbordverbreders | Carstyle.nl

Bij het (laten) spuiten van je auto breng je meestal verschillende kleuren aan. Dat kan in patronen maar je kunt ook een afbeelding op je auto laten spuiten. Iemand die daarin is gespecialiseerd kan de fraaiste (airbrush) afbeeldingen op je auto spuiten.

Het aanbrengen van stickers is wellicht de eenvoudigste manier om je auto te stylen. Er zijn talloze afbeeldingen en letters die je kunt (laten) aanbrengen.

Ook het gebruiken van raamfolie komt veel voor. Je auto ziet er daarmee “cool” uit en het blokkeert een deel van het zonlicht ook nog eens een keer.

Carstylen onder de motorkap

Een liefhebber is nog lang niet klaar als hij de bovengenoemde opties al heeft toegepast. Nee, een liefhebber wil ook de auto onder de motorkap stylen. In plaats van gewone onderdelen te gebruiken, kun je verchroomde onderdelen plaatsen. Iets dat ook erg fraai oogt is het spuiten van het motorgedeelte in dezelfde kleur als de auto. Je kunt ook nog bijvoorbeeld leidingen en slangen afdekken met behulp van rvs-mantels. Daar kun je dan vervolgens weer verschillende kleuren voor kiezen.

Uitgelicht: Remus Uitlaten | Extreme-Carstyling.nl

Uitlaatsystemen

Veel stylers kiezen ervoor om de originele uitlaat te vervangen door een sportuitlaatsysteem. De prestaties van de auto worden daardoor verbeterd, het geeft een fraai geluid en het ziet er natuurlijk prachtig uit. Zeker als je voor een versie van rvs kiest. De sportieve look is bijna een must voor de echte liefhebber.

 

Tot slot

Er zijn dus ontzettend veel mogelijkheden om de auto te stylen en te tunen. Eigenlijk is de enige beperking je eigen fantasie. Heb je iets leuks bedacht? Ga er dan mee aan de slag en leef je uit!