Stijlvol, sexy, strak, gestroomlijnd, pittige, en snelheid demon zijn alle woorden die worden gebruikt om sportwagens te beschrijven, die in wezen twee-deurs auto’s die zijn ontworpen voor hoge snelheden, grote kracht, en smashing ziet er goed uit.

De productie van de moderne sportwagen begon pas na 1945 toen de economie begon booming, technologie ontwikkeld dramatisch en betere wegen werden gebouwd. Ze kwamen in verschillende vormen zoals cabrio’s, roadsters, coupes, grand tourers, en sedans. Liefhebbers van sportwagens zijn ofwel toegewijd aan tijdloze klassiekers die zijn opgevoerd voor de huidige tijd of zijn trendsetters op zoek naar de nieuwste soort exotische auto.

Van krachtige spinnen schoonheden zoals de Mercedes Benz SLK 350 tot donderende thrillers zoals de Ford Mustang V-8, u kiezen voor een sportwagen die past bij uw persoonlijkheid. In feite, sportwagens zijn zo veel over persoonlijkheid als ze over de prestaties – gladde aërodynamische lichamen van koolstofvezel, chromen buizen en fittingen, rijke lederen bekleding, brede wielen, glanzende houten panelen, en snazzy verf banen.

Verschillende merken van sportwagens nemen verschillende principes van het ontwerp. Sommige auto’s kunnen licht zijn om een grotere acceleratie te bereiken, anderen kunnen bogen op extreem krachtige motoren voor een betere auto handling en prestaties, terwijl nog anderen kunnen stress veiligheid en comfort in plaats van stijl.

De meerderheid van de hedendaagse sportwagens hebben voorwielaandrijving in tegenstelling tot achterwielaandrijving, die vaker voorkwamen in de eerdere generatie sportwagens. Veel auto’s hebben ook de motor in het midden, het besturen van de achterwielen, die uniek is voor sportwagens.

In deze auto’s wordt de motor achter de bestuurder geplaatst, in het midden van het chassis. Porsche is de enige sportwagen die de motor aan de achterzijde heeft gemonteerd, die de achterwielen aandrijft. Dit aspect is een cruciaal onderdeel van het ontwerp van de auto, omdat het van invloed op de wendbaarheid of de behandeling van de auto, die van cruciaal belang is bij hoge snelheden.