Er gaat niets boven de opwinding veroorzaakt door snelheid. Iedereen die ooit heeft gereden een auto heeft op zijn minst gedroomd van het nemen van de rol van Steve McQueen in “Bullitt”, krijgen in een high-speed auto achtervolging. Zo niet Bullitt, elke bestuurder heeft gedroomd spelen Michael Caine’s Charlie Cosker in “The Italian Job”, rijden die prachtige cabriolet in het hart van de gouden overval. Iedereen die ooit de controle over het stuur heeft genomen, heeft minstens één keer gedroomd van het rijden niet alleen om van punt A naar punt B te komen, maar om van punt A naar B in flair te gaan. En het besturen van een fantastische sportwagen vervult deze droom.

Bij het maken van een auto of een land voertuig voor die kwestie, een heleboel factoren worden overwogen: de kosten van materiaal, veiligheid, efficiëntie, en prestaties zijn slechts enkele van deze op het spel op de tekentafel van een autofabrikant. Een sportwagen, echter, in definitie geeft prioriteit aan de prestaties boven alle andere factoren. Door prestaties, snelheid is meestal het eerste dat in je opkomt. Snelheid is sterk afhankelijk van de kracht van de motor van de auto.

De meeste sportwagens hebben spiermotoren die zelfs de snelste sedans gemakkelijk kunnen ontlopen. Een sportwagen-ingenieur zet het daarom op de eerste plaats op de lijst van factoren die hij moet overwegen: hoe de afstand te reizen met de minste hoeveelheid tijd mogelijk.

Maar natuurlijk, zelfs als de prestaties is een snede boven elke andere overweging, de andere factoren zijn nooit verwaarloosd. Veiligheid kan niet worden aangetast, omdat zelfs de snelste sportwagen heeft een bestuurder op het stuur te allen tijde, en veilig te allen tijde. Bovendien wil iedereen per stuk van start tot finish rijden. Een prestatiegericht voertuig moet dus aandacht besteden aan de andere factoren en niet alleen afhankelijk zijn van het vermogen van de motor.